Муссовая прошарок для бісквітного торта на білому шоколаді

Муссовая прошарок для бісквітного торта на білому шоколаді простий рецепт. Ваніль в складі мусу, крему, ганаша надає десерту неповторний смак. Важливо, щоб додається ваніль була натуральною: це може бути порошок подрібненої справжньої ванілі або ванільна паста з великою кількістю ікри (зерен) ванілі.

Інгредієнти

200 г вершків 33-35% (1)
50 г вершків 33-35% (2)
70 г білого шоколаду (беру Callebaut)
5 г желатину (беру dr.Oetker)
15 мл холодної води для желатину
Ванільна паста опціонально (у мене ~1/2 чайної ложки пасти Aramona)

Муссовая прошарок для бісквітного торта на білому шоколаді покроковий рецепт

1. Залити желатин водою, дати набрякнути. Вершки (2) – 50 г підігріти на плиті (або в мікрохвильовій печі), але не кип’ятити. Додати шоколад, набряклий желатин, перемішати до однорідності. Збити вершки (1) – 200 г до м’яких пиков.

2. Ввести вершково-шоколадну частина, збити. Розлити по формах (у мене 2 форми d 14 см). Прибрати в морозилку для стабілізації ~ на 6 часов.

3. В торт використовувати в замороженому вигляді (без попереднього розморожування). ⠀ Білий шоколад можна замінити молочним або темним. Такий мус буде ідеальний для будь-якого шоколадного торта.

Відео рецепт 👇