Шоколадна паска на молоці

Як зробити Шоколадний паска на молоці рецепт простий. Бабушкін був, сирний був, тепер буде шоколадний😍 Ділюся рецептом з вами, а ви ділитеся огонечками і результатами🔥♥️

Інгредієнти

⁃ 130 гр цукор
⁃ 2 яйця С1
⁃ 240 гр молоко (можна замінити 50 гр на вершки 33-35%)
⁃ 8 гр сухі швидкодіючі дріжджі (у мене від саф момент) або 24 гр свіжі (з опарою)
⁃ щіпка солі
⁃ 60 гр вершкове масло 82.5%
⁃ 50 гр рослинне масло
⁃ 450-480 гр борошно (не забиваємо тісто)
⁃ 35 гр какао
⁃ 55 гр подрібнений шоколад (у мене темний 54.5%)

Шоколадна глазур
⁃ 80 гр вершки 33-35%
⁃ шоколад 100 гр (у мене 54.5%)

Шоколадна паска на молоці покроковий рецепт

1. ✅Змішати яйця з цукром ✅Додати тепле молоко і дріжджі з сіллю, потім додати розтоплене вершкове масло і рослинна ✅Перемішати ✅Додати какао + борошно спочатку 450 гр (какао просіяти). Тісто не повинно бути дуже плотным.

2. Вимісити тісто, в планетарному міксері у мене пішло 5 хвилин ✅Додати шоколад і перемішати ще раз ✅Накрити ємність харчовою плівкою і прибрати на расстойку в тепле місце на 1,5-2 години. (~28-30’С). Я відправляю в теплу духовку або залишаю на підвіконні на сонці ✅Розкласти тісто по формочках трохи менше половини. На форму 9*9 250-270 гр теста.

3. Залишити на 20-30 хв так само в теплому місці і далі випікати при 170’С близько 25-35 хв до сухої шпажки (залежить від розміру вашої форми) ✅Щоб уникнути підгоряння можна накрити паски фольгою через 15-20 хв у духовці ✅Готово! ✅Як зберігати паски можна знайти інформацію в нещодавньому посте.
4. Шоколадна глазур.
шоколад Залити гарячими вершками. Трохи остудити і покриваємо паски. Зверху посипала підсмаженими пелюстками мигдалю. У паска при бажанні можна додати родзинки, вишні ~ 80 гр замість або разом з шоколадом. Родзинки замочити заздалегідь (в алкоголі взагалі шик).

Відео рецепт 👇