Ягідний пиріг на сирному тісті

Ягідний пиріг на сирному тісті з суницею і чорною смородиною простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
300 г борошна,
180 г сиру,
150 г сл.масла,
1 велике яйце,
35 г цукру,
10 р разрых. (2 ч. л.),
1/2 ч. л. солі,
ваніль (за бажанням).

Продукти з холодильника.

Начинка:
750 г ягід (у мене суниця і чорна смородина),
35 г кукурудзяного крохмалю,
100-150 г цукру (залежно від ягід, у мене 120 г).

Ягідний пиріг на сирному тісті покроковий рецепт

1. Змішати в блендері всі сухі інгредієнти. 2. Додати сир, масло кубиками, яйце. Пробити, поки тісто не збереться в кулю. Розділити тісто на 2 нерівні частини. Більшу частину тіста розкачати і перенести у форму, зробивши бортики.
2. Для начинки з’єднати всі інгредієнти і викласти на тісто. Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг. Защипати края.

3. За бажанням можна змастити верх жовтком з водою або молоком і посипати цукром. Зробити проколи вилкою або надрізи ножем для виходу пари. Випікати при 190 гр. 50-60 мин.