Шоколадний меренговый рулет з начинкою з ягід і кремом

Шоколадний меренговый рулет з начинкою з ягід і шоколадним кремом простий рецепт в духовці 🍫⠀Ніжна меренга… ягідна начинка… шоколадний крем… це один з найбільш смачних десертів, що я пробувала 🥰⠀Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо 😘⠀

Інгредієнти

(вага рулету ~ 1,3 кг):

Для меренги:
✅ 200 г яєчних білків (7 яєць)
✅ щіпка солі
✅ щіпка лимонної кислоти
✅ 300 г цукру
✅ 40 г кукурудзяного крохмалю
✅ 20 г какао

Для ягідної начинки:
✅ 300 г ягід
✅ 30 г цукру
✅ 1 ч. л. лимонного соку
✅ 20 г кукурудзяного крохмалю
✅ 60 мл води

Для шоколадного крему:
✅ 300 г вершкового сиру
✅ 30 г цукрової пудри
✅ 100 мл вершків 33%
✅ 100 г шоколаду

Шоколадний меренговый рулет з начинкою з ягід і кремом покроковий рецепт

1. Меренгу:
До білків додаємо сіль, лимонну кислоту і збиваємо в білу піну. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор і збиваємо до піків (щоб при перевертанні миски білки не випадали). Просіваємо крохмаль, какао і перемішуємо міксером або лопаткою до однорідності. Кладемо меренг рівним шаром на лист (у мене 30*35 см) з пергаментом і сушимо при 160 градусах 25 хвилин. Дістаємо, зверху накриваємо новим пергаментом і перевертаємо. Знімаємо пергамент, на якому випікався рулет, і даємо остыть.

2. Ягідна начинка:
Ягоди пробиваємо блендером, додаємо цукор, лимонний сік, перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, додаємо крохмаль з водою і варимо до загущення. Знімаємо з вогню й даємо остыть.

3. Шоколадний крем:
Вершковий сир, вершки і пудру збиваємо до загущення. Додаємо розтоплений шоколад і перемішуємо до однородности.

4. Збираємо рулет:
На меренге рівним шаром кладемо ягідну начинку і даємо постояти 10 хвилин. Зверху покриваємо шаром крему (за бажанням, трохи крему залишаємо для прикраси) і щільно згортаємо в рулет. Прибираємо в холодильник на 30 минут.

Відео рецепт 👇