Запечений сир фета з інжиром і виноградом в духовці

Запечений сир фета з інжиром і виноградом в духовці простий рецепт. Літні овочі скінчилися, фрукти теж. З останніх дарів літа залишилися тільки кавуни, інжир і виноград. Ну що ж, останніми двома і будемо оперувати.
Перетворювати в ситну пряну намазки на хліб або начос під винце і дощ за вікном. Виноградно-фетовая намазки з інжиром. Дане блюдо має право існувати і без інжиру, який з кожним днем стає все більш і більш рідкоземельних елементом.
Хвилинка домохозяйкиных рад. Зверніть увагу на якість вашої фети. Ми забили і взяли першу-ліпшу. Сир розтікся клеклой масою і придбав приємний пастельно-фіолетовий відтінок. Шляхом короткого, але дуже яскравого пленарного засідання було прийнято одноголосне рішення не ризикувати здоров’ям ближнього. І піти в магазин за нормальної фетою.
Нормальної, значить тієї, яка за своєю структурою більше нагадує губку, не мнеться, як пластилін, охайна на вигляд і, боронь боже, не містить в складі слова «сирний продукт». Фу такою бути, киньте її і ніколи не дивитися в її бік.

Інгредієнти

Підготовка 10 хв
Приготування 20 хв
Загальний час 30 хв

На 2-3 порції
6-8 инжиров, розрізаних навпіл
300 г винограду
2 ст. л. бальзамічного оцту
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. меду
200 г фети, бринзи або чанаха
Форма для запікання
Смачний хліб

Запечений сир фета з інжиром і виноградом в духовці покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 250 р. Викладіть інжир і виноград у форму, полийте половиною масла, меду, оцту і перемешайте.

2. Відправте в духовку на 10 хв. Викладіть фету, збризніть залишилися олією, оцтом і медом.

3. Поверніть форму в духовку ще на 8-10 хв, поки фета не стане золотистою. Дістаньте, дайте злегка охолонути і подавайте на стіл з обсмаженого скибочками хлеба.

Відео рецепт 👇