Зефірні ялинки на новий рік у вафельних ріжках

У мене сьогодні для вас цікава ідея для новорічного десерту або їстівного декору. Як зробити Зефірні ялинки на новий рік у вафельних ріжках рецепт простий 🎄. Вони 100% їстівні 👌😉. Яблука я попередньо запікаю в духовці до м’якості і пропускаю через блендер для пюре.

Інгредієнти

Вафельні ріжки – 5 шт.
Шоколад – 80 р
Агар-агар – 4 р
Вода – 75 г
Яблучне пюре – 125 р
Білок – 20 р
Цукор 75+200 р
Харчовий барвник гелевий зелений
Посипання і цукрова пудра для прикраси

Зефірні ялинки на новий рік у вафельних ріжках покроковий рецепт

1. Шоколад розтопити і обмазати вафельні ріжки зсередини. Відправити їх в холодильник, щоб шоколад застиг. Агар-агар розчинити у воді. І поставити на середній вогонь, довести до загустіння. Всипати 200 г цукру і поставити варити сироп, іноді його помішуючи. Як тільки сироп закипить, трохи зменшити вогонь і уварювати його 3,5 хвилини до тонкої цукрових ниточки. Поки вариться сироп, змішати яблучне пюре, 75 г цукру і белок.

2. На максимальних обертах ручного міксера збити пюре з білком до збільшення в об’ємі в 2,5-3 рази. Маса повинна сильно побіліти і на ній повинен добре триматися малюнок від віночків. Як тільки сироп закипить і пюре буде добре збиті, тонкою цівкою по краю тарілки вливати сироп, не перестаючи збивати. Маса стане сильно густіти. Влити весь сироп і збити ще хвилину до об’єднання. Розділити зефірну масу 2 до 1.

3. Одну частину перекласти в кондитерський мішок, в інші дві частини додати зелений барвник і знову збити до повного його розподілу. Перекласти зелену зефірну масу в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка». Вафельні ріжки заповнити всередині білої зефірною масою майже до верху, перевернути дном ріжки на невеликі шматочки паперу для выпечки.

4. Потім з мішка з зеленої зефірною масою відсадити зефір зовні по колу на конус, формуючи майбутню ялинку. Решту зефірну масу відсадити на папір для випічки у формі невеликих зефирок. Готові ялинки обсипати цукровими посипками і дати стабілізуватися зефіру 8-12 годин. Потім присипати цукровою пудрою і пригощатися. Можна використовувати, як новорічний декор на торт.