Панеттоне італійський паску

Панеттоне італійський паску рецепт простий. Смачно 🤤 Самий простий у приготуванні дріжджовий паска!).

Інгредієнти

Борошно пшеничне 430 гр
Цукор 150 гр
Ванільний цукор 15 гр
Дріжджі сухі швидкодіючі 11 гр
Масло вершкове 180 гр
Жовтки 6-ти яєць
тепле Молоко 200 мл
Цедра і сік одного лимона
Родзинки 200 гр
Алкоголь для ізюму (не обов’язково)
Для глазурі:
Білок + цукрова пудра

Панеттоне італійський паску покроковий рецепт

1. Змішуємо борошно, цукор і дріжджі. Перемішуємо. Додаємо жовтки, тепле молоко, розтоплене масло, сік і цедру лимона. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на 2-3 години. Тісто має збільшитися в розмірі Тим часом промиваємо родзинки і замочуємо його в алкоголі. Мій родзинки сьогодні купався в мартіні😃

2. Коли тісто підійде, ми позбавляємося від мартіні і трохи присипаємо борошном родзинки а потім додаємо в тісто. Ще раз добре перемішуємо. Беремо форму для випікання. Я взяла роз’ємну 18 див. Викладаємо тісто і залишаємо ще на годину. Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо наш майбутній паска на 30 минут.

3. Повністю остуджуємо і покриваємо глазур’ю. Я не встигла остудити, щоб встигнути зняти вам рецепт) а ви остудіть. Структура у паски буде трохи інша. Але дуже схожа на краффин😃

4. Дуже смачно 🤤 прям 🔥🔥🔥 Для глазурі я просто збила білок з пудрою. Дуже смачно але липко. Таку глазур не дуже зручно буде в церкву нести, майте це на увазі

Відео рецепт 👇