Польський торт Карпатка з заварного тіста домашній

Як приготувати смачний Польський торт Карпатка з заварного тіста домашній рецепт простий.

Інгредієнти

для тесту:
Вода-350мл.
Яйця-6 шт.
Масло вершкове-150гр.
Сіль-0,5 ч. л.
Борошно-300гр.

для крему:
Яйця-2шт.
Молоко-600мл.
Кукурудзяний крохмаль-60гр.
Цукор-150гр.
Вершкове масло-200гр.(м’яке)
Ваніль-1ч.л.

Польський торт Карпатка з заварного тіста домашній покроковий рецепт

1. Спочатку краще зробити крем: 400мл. молока поставити на вогонь, довести до кипіння. В окремій мисці змішати цукор, яйця, ваніль, добре перемішати. Поступово додавати крохмаль і залишки молока, добре перемішати. Влити тонкою цівкою гаряче молоко, безперервно помішуючи. Перелити все в каструлю, поставити на повільний вогонь, безперервно помешивать.
2. Маса почне густіти, довести до перших “булек”. Зняти з вогню, перекласти в другу миску, накрити харчовою плівкою в контакт, прибрати в холодильник до повного охолодження. Розм’якшене вершкове масло збити, до белезны. Додавати заварную суміш поступово частинами і збивати. Крем готовий. Тісто: З’єднати в каструлі воду, сіль, масло, довести до кипіння. Вимкнути плиту, всипати борошно, добре перемішати лопаткою, до однородности.

3. Збити яйця по одному, після кожного яйця добре розмішати до однорідності. Деко перевернути(так зручніше розподілити тісто) намочити водою деко, приліпити пергамент. Розподілити рівним шаром тісто. Випікати 180°40хв. Корж охолоне. розрізати уздовж. кремнанести товстим шаром. Посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇