Тарт сметанний пиріг зі смородиною

Неймовірний річний тарт!!! Кращий з своїх побратимів! Обов’язково приготуйте! Це смачно👌 Як зробити Тарт сметанний пиріг зі смородиною і сметанною заливкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто.
Борошно – 280 гр.
Сметана 20-25% – 100 гр.
Вершкове масло 82,5% – 150 гр.
Сіль – щіпка.
Розпушувач – 8-10 гр.

Начинка.
Смородина – 500 гр. (можна використовувати заморожену. Попередньо слід розморозити).
Яйце – 1 шт.
Цедра 1 лимона.
Сметана 20-25% – 200 гр.
Борошно – 20 гр.
Кукурудзяний крохмаль – 30 гр.
Цукор – 180 гр.
Ваніль – за смаком.

Тарт сметанний пиріг зі смородиною покроковий рецепт

1. Починаємо готувати тісто. У мисці змішуємо розтоплене вершкове масло, сметану. Додаємо просіяне борошно, сіль і розпушувач. Замішуємо еластичне тісто. Розподіляємо його в пласт, знімаємо пакет, і ставимо в морозильну камеру на 10-15 хвилин. Начинка. У мисці змішуємо сметану, яйце і ванільну пасту (при бажанні можна замінити на ванілін, ванільний цукор або ванільний стручок).
2. Перемішуємо. Додаємо цукор і цедру лимона. Перемішуємо. Додаємо борошно і кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до однорідного стану. Випікаємо в зручній формі. Ми використовували форму діаметром 28 см з фігурним бортиком (при бажанні можна і менше). Форму обираємо або зі знімним дном або полноценную.
3. Все на ваш розсуд. На дно форми устеляємо пекарську папір. Форму нічим змащувати не треба. Дістаємо тісто. Розподіляємо його по всій поверхні форми. Раскладываемся ягоди смородини (можна заміряти на інші ягоди або яблука, груші). Виливаємо начинку і відправляємо форму в духовку, який розігрітий до 190 градусів режим «верх-низ». Випікаємо 50 хвилин – 1 час.