Ванільний бісквіт для торта класичний

Рецепт кращого ванільного бісквіта! Подивіться, хто не бачив 😋 Там же рецепт найсмачніше сметанного торта! А тут ще раз дублюю рецепт цього бісквіта. Я думаю, він стане вашим улюбленим! Як зробити Ванільний бісквіт для торта класичний рецепт простий.

Інгредієнти

Яйця – 200 г
Цукор – 120 г
Згущене молоко (можна замінити сметаною) – 30 р
Масло рослинне – 25 г
Крохмаль – 25 р
Борошно – 85 р
Розпушувач – 6 г (1,5 ч. л.)
Сіль – щіпка.
Натуральний ванільний екстракт – 2 ч. л або ванільний цукор – 5 р.

Ванільний бісквіт для торта класичний покроковий рецепт

1. яйця Розділити на білки і жовтки. Білки збити в легку піну. Поступово додаючи половину цукру (з ванільним), збити в меренгу до середніх піків. Потім збити жовтки з цукром до пишності. Частинами додати меренгу в жовтки і вимішувати лопаткою. Окремо змішати і просіяти сухі ингредиенты.

2. Всипати частинами до яєць і перемішати лопаткою. У склянці змішати молоко з маслом, трохи підігріти. Додати сюди ж ванільний екстракт, якщо ви його використовуєте. Взяти частину тіста і з’єднати з молоком і маслом. Влити в основне тісто і акуратно вимішати до об’єднання. Перелити тісто в 2 форми, діаметром 17-18 см.

3. Випікати при 160 ° С (330 F) – 40 хвилин. Готовий бісквіт перевернути на решітку, остудити, не виймаючи з форми. Для більшої соковитості можна обернути бісквіти плівкою і покласти в холодильник. Рекомендую використовувати неважкі крему, тому що бісквіт дуже ніжний, повітряний і легкий! Сподіваюся, стане в нагоді вам!

Відео рецепт 👇