Португальські кошики паштейш де ната

Португальські кошики паштейш де ната з заварним кремом простий рецепт. Я готую їх вже 7 років, але у мене немає жодної нормальної фотографії! Ось настільки швидко вони з’їдаються) А ще це прекрасний десерт для співпраці з кав’ярнями, беріть на замітку 😉

Інгредієнти

на 24 штуки

500 г – листкове бездріжджове тісто ( домашнє або вже готове з магазину)
150 г – цукор
350 мл – молоко
40 м – крохмаль
5 шт – жовток яйця C0
130 г – вода
Цедра лимона кориця для смаку

Португальські кошики паштейш де ната покроковий рецепт

1. Молоко нагріти з смужечкою цедри лимона і паличкою кориці. Не доводьте молоко до кипіння. Дати постояти ~ 20 хв. під кришкою, щоб спеції віддали всі свої аромати. Потім знову нагрійте остигле молоко. Змішати разом воду, крохмаль і цукор. Акуратно влити гаряче молоко, постійно помішуючи. Поставити сотейник на середній вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи, щоб маса не прилипала до дна сковороди і була однорідною. Підмішати желтки.
2. Процідити в окрему миску, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник. Розморожене тісто розкачати в тонкий пласт і згорнути рулетиком. Наріжте тісто на шматочки. Товщина нарізаних шматочків буде залежати від висоти ваших формочок (~ 1,5, але не більше 2 см!). Викласти шматочок тіста в центр, рспределить рівномірно по формочці, розтягуючи тісто від центру до краю.
3. Розтягувати вище форми сенсу немає, тісто все-одно опаде. Якщо нижче, то кошики будуть занадто плоскими. Не робіть занадто товстий шар, зайве краще зрізати. Прибрати форму з тестом в холодильник. Розігріти духовку до максимальної температури (240-250С), режим верх-низ.
4. Наповнюємо формочки кремом, трохи не доходячи до краю, інакше крем витече за краї під час випікання. Ідеально підходять металеві форми для кексов/капкейков.
5. Поставити в духовку на 17-18 хвилин. Не лякайтеся, що кошики зверху почнуть сильно запікатися, в цьому їх особливий шарм. Подавати з чашкою еспрессо найкрасивішою вінтажній тарілочці ☕️