Тарталетки з шаблі бретон, шоколадом і фісташковим мусом

Як зробити Тарталетки з шаблі бретон, шоколадом і фісташковим мусом рецепт.

Інгредієнти

На 4 тістечок діаметром 8 см

Для шаблі бретон:
• Вершкове масло – 75гр
• Цукрова пудра – 60гр
• Сіль – щіпка
• Яйце – 1/2шт (яйце перемішати і відважити половину)
• Вершки 33% – 25гр
• Борошно пшеничне – 77гр
• Розпушувач – 2г

Для шоколадного ганаша:
• Темний шоколад 54% – 68%
• Вершки 33% – 60гр

Для фісташкового мусу:
• Вершки 33% – 90гр
• Молоко – 45гр
• Желатин – 3 гр. (вода – 18г)
• Білий шоколад – 30г
• Фісташкова паста – 15гр

Тарталетки з шаблі бретон, шоколадом і фісташковим мусом покроковий рецепт

1. Для шаблі бретон:
М’яке вершкове масло розтерти з цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Додати яйце кімнатної температури, потім вершки. Перемішати після кожного інгредієнта. Додати борошно і розпушувач, перемішати тісто має вийти густим, але по консистенції ближче до бисквитному, а не до пісочному).

Відсадити в перфоровані кільця, встановлені на перфорований килимок, тісто висотою близько 1,5 см і прибрати в холодильник на 2 години. Отпечь заготовки при температурі 165° протягом 25 хвилин до рум’яності. Витягти шаблю з форм, поки воно ще м’яке. Після остигання вона стане нагадувати печенье.

2. Для шоколадного ганаша:
Вершки нагріти до гарячого стану, вилити їх на шоколад і дати йому повністю розтопитися. Пробити масу блендером і стабілізувати 6-8 годин у холодильнику (збивати ганаш не потрібно).
3. Для фісташкового мусу:
Залити желатин холодною водою і дати йому набрякнути. Молоко довести до гарячого стану, вилити на білий шоколад і фісташкову пасту, перемішати до однорідності. Розпустити желатин (10 сек в мікрохвильовці) і додати його в шоколадно-молочну суміш. В окремій чашці збити вершки до м’яких піків. Додати в вершки шоколадно-молочну суміш, перемішати. Заповнити мусом форму «Пончики» заморозить.

4. Збірка:
На шаблі викласти шар шоколадного ганаша. Покрити муссовую частина шоколадним велюром (50/50 білий шоколад і какао-масло, трохи зеленої матчі), викласти заготовки зверху на ганаш. Додати трохи фісташкової пасти в поглиблення. Бортики тістечок прикрасити шоколадним бортом або меленими фісташками.