Шоколадний пісочний тарт пиріг

Вчені встановили: шоколадний тарт підвищує відсоток оптимізму і життєрадісності в крові! Пісочний корж, хрусткий рисовий шар з фісташками, ніжний вершковий крем з молочного шоколаду – ось що підніме ваш настрій і вселить упевненість у завтрашньому дні 😉 Як зробити Шоколадний пісочний тарт пиріг рецепт простий.

Інгредієнти

Шоколадна основа
100 г борошна
15 г мигдальної муки
10 г какао порошку
40 г цукрової пудри
1 г солі
60 г вершкового масла кімнатної температури
½ яйця (20 г)
Ванільна паста або ванільний екстракт

Шоколадний крем
160 г молочного шоколаду (40% какао)
150 г молока
100 г вершків 35-40%
50 г жовтків
30 г цукру

Хрусткий шар
100 г білого шоколаду
30 г повітряного рису
10 г очищених фісташок

Шоколадний пісочний тарт пиріг покроковий рецепт

1. Шоколадна основа.
Детальну технологію приготування тіста і випічки тарта ви знайдете в видеоинструкциях.
2. Шоколадний крем.
Змішайте жовтки з цукром. У сотейнику доведіть до кипіння молоко і вершки. Тонкою цівкою, постійно заважаючи молочну суміш вилийте на жовтки і поверніть на вогонь. Не припиняючи заважати доведіть суміш до загустіння. Щоб перевірити готовність суміші опустіть у неї дерев’яну або силіконову лопатку набравши на неї невелику кількість крему. Швидко проведіть по крему пальцем лінію. Якщо слід від пальця залишається на лопатці, а крем не сходиться, то все готово. Вилийте половину суміші на порубаний шоколад, добре перемішайте. Додайте решту молочно-яєчної суміші, перемішайте ще раз. Перекладіть крем в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник для стабілізації мінімум на два часа.
3. Хрусткий шар
Темперируйте білий шоколад. Додайте до шоколаду рис і фісташки. Перекладіть суміш на деко застелений харчової папером, розрівняйте шпателем. Залиште при кімнатній температурі до повного стабилизации.
4. Темперирование шоколаду можна пропустити. У цьому випадку просто розтопіть шоколад намагаючись не нагрівати вище його 45С. Стабілізації шоколаду не відбудеться, тому тримайте хрусткий шар в холодильнику і намагайтеся не нагрівати руками, коли будете його нарезать.
5. Для декору.
Диск з шоколаду, харчове золото, какао.
6. Збірка.
Подрібніть ножем хрусткий шар, викладіть на дно шоколадної основи для тарта. Зверху викладіть шоколадний крем і присипте какао порошком через сито. У центр тарта помістіть шоколадний диск. Прикрасьте харчових золотом.