Паска Краффин з шоколадом і журавлиною

Краффин, отпадний паска, особливо мені сподобався з шоколадом, я ледве втрималася не з’їсти все відразу. Паска Краффин з шоколадом і журавлиною рецепт простий.

Інгредієнти

На 2 жарти, розмір моїх 11 см. діаметр, 8.5 див. у висоту

350 гр. пшеничного борошна
7 гр. сухих дріжджів
80 мл гарячого молока (вершків)
70 гр. цукру
30 гр. розтопленого вершкового масла (топленого)
Апельсиновий сік 20 мл (вижити з апельсина)
1 столова ложка цедри апельсина
2 яйця
1 ч. л. куркуми (для кольору)
Сіль ½ чайні ложки

Для начинки:
50 гр. м’якого вершкового масла на 2 паски (топленого)
100 гр. в’яленої журавлини (ізюму, сухофруктів)
100 гр. шоколадних крапель (або поламати плитку) + можна горішки
Цукрова пудра для прикраси, але за бажанням можна і глазур

Паска Краффин з шоколадом і журавлиною покроковий рецепт

1. Робимо опару: змішуємо гаряче молоко, дріжджі, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру, перемішати, накрити миску прибрати на 5-7 хв. вона почнеться підніматися, пінитися, значить дріжджі хороші. Змішуємо розтоплене вершкове масло і яйця збиваємо хвилину, додаємо цукор, сік апельсина, апельсинову цедру, куркуму і опару, перемешиваем.

2. Додаємо просіяне борошно і сіль. Замішуємо тісто близько 5 хв. Прибираємо на годину – півтора підніматися в тепле місце, тісто має збільшитися в два рази. Ділимо тісто на 2 частини, стіл, качалку і руки присипаємо борошном. Розкачуємо в тонкий прямокутний пласт близько 2 мм. толщиной.

3. Змащуємо тісто олією. Кладем начинку, я зробила 2 варіанти з в’яленою журавлиною і шоколадом. Скручуємо в рулет, ріжемо на 2 смужки, але не до кінця. Згортаємо рулет як би в 2-3 шару у висоту (див. відео).
4. Прибираємо в форми для випічки, накриваємо плівкою, рушником і залишаємо підніматися ще хвилин на 30 хв. тісто має добре піднятися, моє перед випічкою дар мало вже більше 2/3 формы.

5. Духовку розігріваємо заздалегідь. Запікаємо при 170 гр., на мої форми пішло 35 хв., хвилин через 10 після початку я зверху накрила краффины фольгою, щоб тісто не підгоряло зверху. Я спекла на режимі вентилятор, якщо у вас режим верх і низ, ставте на 180 гр.
6. Краффины дістаємо, даємо трохи охолонути, можна загорнути в плівку і прибрати до свята. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою, можна покрити глазурью.

Відео рецепт 👇