Полуничний торт з лікером, маскарпоне і йогуртом

Як зробити смачний незвичайний Полуничний торт з лікером, маскарпоне і йогуртом рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт: d 20 див.
2 яйця
80 г цукру
120 мл полуничного лікеру
80 мл раст. масла
150 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Для прикраси:
200 мл вершків
30 гр ванільного цукру

Топпінг:
100 мл полуничного лікеру
20 гр. згущувача для вершків

Начинка:
250 г полуниці
250 г маскарпоне
250 г йогурту
90 г цукру
200 г вершків 35 %
2 ч. л. лимонного соку
180 мл. молока
5 гр. агар-агару

Полуничний торт з лікером, маскарпоне і йогуртом покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 175° C. Яйця збити з цукром до білої піни, додати масло і лікер, перемішати лопаткою. Змішайте борошно і розпушувач в окремій мисці. Просійте до основної маси і перемішайте. Випікати у формі 20-25 хвилин. Дати бісквіту охолонути. Розрізати бісквіт вздовж трохи вище центру, нижню частину викласти в кільце для сборки.
2. Полуницю нарізати кубиками. Вершки збити до жорсткості. Прибрати в холодильник. Змішайте сир, йогурт, цукор і лимонний сік до однорідної маси. Змішайте молоко з агар-агаром в каструлі, потім нагрійте, помішуючи. Варіть на повільному вогні 1-2 хвилини, потім зніміть з плиты.
3. Додайте в каструлю 2-3 столові ложки суміші маскарпоне і йогурту, потім з’єднати обидві маси. Відразу ж додайте полуницю. Відразу після цього обережно, але швидко додайте збиті вершки. Викласти крем зверху на корж, зверху другу частину бісквіта і в холодильник на 5 часов.
4. Для прикраси збити вершки з ванільним цукром і оформити торт (сформувати бортики для того що б топпінг не розтікався) Для начинки автор змішує загущувач для вершків з лікером, поступово підливаючи лікер і перемішуючи дивлячись на консистенцію. Залити зверху готовий торт топпигом. Готово!