Різдвяний кекс з журавлиною

Як смачно зробити Різдвяний кекс з журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Різдвяний кекс. Ділюся рецептом просто обалденного – пишного і м’якого кексу! Впевнена, ви будете в захваті від його смаку та аромату

Інгредієнти

– Яйце – 3 шт
– Цукор – 140 гр
– Молоко – 130 мл
– Вершкове масло – 130 мл
– Борошно – 250 гр
– Розпушувач – 10 гр
– Сіль
– Кориця
– Цедра лимона/апельсина
– Журавлина/брусниця, горішки за бажанням

Для глазурі:
– Цукрова пудра – 50 гр
– Лимонний сік – 10 мл

Різдвяний кекс з журавлиною покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром до збільшення маси в об’ємі. Додаємо молоко і розтоплене (не гаряче!) вершкове масло. Перемішуємо до однорідної консистенції. Додаємо пару щіпок солі. Тепер просіваємо борошно з розпушувачем. Знову перемешиваем.
2. Додаємо корицю і цедру апельсина/лимона. Трохи змащуємо форму для випічки маслом і заповнюємо її тестом. На цьому етапі додаємо ягоди та горіхи. Рекомендую «втопити» їх у тесті, щоб вони не виступали назовні кексу і не підгоріли при випіканні. Ставимо в духовку на 40-50 хв при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою!

3. Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком. Спочатку буде важко перемішувати, але потім вона знайде потрібну консистенцію. Якщо глазур вийшла занадто рідкою, додайте трохи цукрової пудри. Якщо ж вона занадто густа – пару крапель лимонного сока.