Муссовый торт без випічки з вафлями

Як смачно зробити Муссовый торт без випічки з вафлями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Торт без випічки муссовый «Вишиванка»

Інгредієнти

Основа:
250 г шоколадних вафель
50 г вершкового масла

Прошарок:
450 мл апельсинового соку (будь мультивітамін)
30 г цукру (за смаком)
2 пакетики желе для тортів

Мус:
6 яєчних білків
200 г цукрової пудри
2 ч. л. ванільного ароматизатора
2 ч. л. розчинної кави (використовувала еспресо jakobs)
1 ч. л. сухий апельсинової цедри (за бажанням)
2 пакетики желатину по 9 р
150 мл води
Декор на свій розсуд

Муссовый торт без випічки з вафлями покроковий рецепт

1. Дно форми діаметром 18-20 см вистелити папером для випічки. Бортики викласти протертими рослинним маслом шматками пластикового файлу. Вафлі перетворити в измельчителе в крихту, влити розтоплене вершкове масло, швидко перемішати. Всипати крихту в форму, утрамбувати, поставити в холодильник.
2. Для прошарку орошок желе для тортів змішати з цукром, влити поступово сік, розмішуючи віночком до зникнення грудочок. Довести суміш при постійному помішуванні до кипіння. Зняти з плити і помтоянно помішуючи трохи остудити. Кисіль влити у форму, охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильні. Приготувати мус. 9 г желатину залити 75 мл води кімнатної температури, перемішати, залишити до вбирання води і набухання. Три білка (вага 100-105 г) збити з дрібкою солі до м’яких пиков.

3. Поступово додаючи 100 г цукрової пудри, збити в крем стійкий, додати ванільний ароматизатор, кава, збити. Желатин прогріти до розчинення, влити в крем, ретельно розмішати віночком. Викласти крем на прошарок, швидко розрівняти. Поставити торт в холодильник. Повторити процедуру ще раз. У біле суфле додати апельсинову цедру. Години через 3 торт готовий. Можна прикрасити і подавати. Смачно до очманіння!