Шоколадно бананові мафіни з какао і медом в духовці

Як зробити домашні Шоколадно бананові мафіни з какао і медом в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Борошно пшеничне в/с – 225 р
Какао – порошок- 25 р
Розпушувач – 7 р
Сода – 3 р
Сіль – 3 р
Цукор білий – 115 р
Банан перестиглий – 240 г (2 шт середнього розміру)
Мед – 40 г
Йогурт 1,5% жирності – 125 р
Яйце – 100 г
Олія оливкова – 50 г
Шоколад темний 54% – 100 р
Кориця, апельсинова цедра – за смаком.

Шоколадно бананові мафіни з какао і медом в духовці покроковий рецепт

1. Змішати віночком всі сухі компоненти. Банани, мед, йогурт, яйця, масло пробити блендером. Якщо немає блендера, то банани добре розім’яти виделкою, а інші інгредієнти змішати віночком до повного об’єднання. Потім додати розім’яту банан.
2. Шоколад порубати ножем або натерти на крупній тертці. Змішати з рідкою сумішшю. Об’єднати суху і рідку суміш. Вимішувати не довго, лише до отримання однорідної маси. Розкласти тісто в заздалегідь підготовлені маленькі форми або в одну велику форму.
3. Випікати в заздалегідь розігрітій до 170⁰ (електрична з конвекцією) духовці до готовності. Для маленьких мафінів масою тіста 60 г час випічки ~25 хвилин. Готовність можна перевірити сухий паличкою. ⠀ Карамелізований банан.
4. На добре розігрітій сковороді обсмажити на вершковому маслі кружечки бананів. Зверху посипати коричневим цукром і дати йому розтанути. Для карамелізації краще брати міцний банан, а не дуже стиглий і мягкий.