Арахісовий торт з кремом шарлот

Як зробити смачний Арахісовий торт з кремом шарлот рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт
4 білка (кімн. tº)
4 жовтка (кімн. tº)
1 ч. л. ван.цукру
120 г цукру (дрібного)
120 г просіяного борошна
щіпка солі

Крем Шарлотт
110 мл молока
180 г цукру
200 г сл.олії(82,5%)
1 жовток
ванілін за смаком
1 десерт.ложка коньяку

Просочення
110 мл води
90 г цукру
1 десертн.ложка коньяку

200 р очищ. арахісу підсушити, крупно порубати
ФОРМА Ø 20 см

Арахісовий торт з кремом шарлот покроковий рецепт

1. Бісквіт До білків додала сіль, поступово збільшуючи швидкість почала збивати до пишної (“пивний”) піни. В 5 етапів ввела цукор, збиваючи після кожного до повного розчинення. Коли маса стала глянцевою і щільною, по одному ввела жовтки, після кожного перемішуючи масу(низька швидкість). В 2 етапи ввела борошно. Акуратно перемішала. Довго не вимішуємо, щоб тісто не втратило пишність. Тісто виклала у форму, разровняла Форму не змащувати, дно застелити (папір/фольга). ⠀ Випікала при t 170 º С ≈ 35-40 хв. Дивіться по своїй духовке.
2. перевірити Готовність лучиною. З середини бісквіта вона повинна виходити сухою ⠀ Форму з бісквітом перевернула догори дном, дала охолонути. Гострим ножем пройшлася по боках, звільнила з форми. Коли охолов повністю, загорнула в плівку, прибрала на добу в хол-к. ⠀ Крем До жовтка додала 40 мл молока, перемішала до однорідності. Додала інше молоко, змішала, додала цукор, перемішала, поставила на повільний огонь.
3. При постійному помішуванні довела масу до кипіння(важливо, щоб до цього моменту цукор повністю розчинився☝🏻). З моменту закипання варила 3 хв. , постійно помішуючи. Маса стане густіше. Сироп накрила плівкою в контакт до повного охолодження. ⠀ ДУЖЕ ВАЖЛИВО, щоб на момент збивання масло, сироп, коньяк були однією кімнатній tº☝🏻. ⠀
4. Масло(t 21ºС)+ ванілін збила дочиста і пишності ≈5 хв. По 1 ст. л. ввела сироп, після кожної збиваючи до однорідності. Додала коньяк, перемішала. Готове👌🏻. ⠀ Просочення Воду з цукром, довела до кипіння, остудила до кімн. tº, додала коньяк. ⠀ Бісквіт розрізала на 3 коржа, просиропила, зібрала торт. Верх, боки торта змастила залишилися кремом, прикрасила арахисом.