Перевернутий пиріг з яблуками тарт татен класичний

Перший раз не вийшло. Я була не задоволена, і він мені не сподобався. Підійшла до нього ще раз. Тихо, повільно, спокійно. З любов’ю і бажанням. Як приготувати смачний Перевернутий пиріг з яблуками тарт татен класичний рецепт простий в духовці. Але без особливих очікувань. І ось він. Знаменитий Tart Татен. Геніальний пиріг з найпростіших інгредієнтів.

Інгредієнти

Для тесту:
200 р борошна
130 г вершкового мсла
40 г цукрової пудри
3 г солі
40-60 мл холодної води

Для карамелі:
150 г цукру
75 г вершкового масла

Для начинки:
1,5 кг яблук
сік і цедра половини лимона
30 г вершкового масла
0,5 ч. л. кориці (не обов’язково)

Форма для випічки (23 см), выстеленная папером для випічки (дно і борти)

Перевернутий пиріг з яблуками тарт татен класичний покроковий рецепт

1. Для тіста холодне вершкове масло порубати ножем з борошном і пудрою до стану крихти. Додати воду і швидко замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно. Сформувати кулю, приплюснути в диск, загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 1 годину. Яблука очистити від серцевини і нарізати на четвертинки. Якщо яблука тверді, очистити від шкірки. У мене дуже стиглий білий налив і я шкірку не очищала, щоб вони тримали форму.
2. Додати лимонний сік, цедру У сковороді розтопити масло і всипати яблука. Постійно помішуючи злегка згасити яблука приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Для карамелі на середньому вогні розтопити цукор до бурштинового кольору. Додати нарізане шматочками масло і інтенсивно перемішуючи довести до однорідності і вилити в форму.
3. Присипати корицею. Зверху щільно розкласти шматочки яблук. Чим щільніше, тим краще! Розкачати тісто в пласт трохи більше форми і накрити зверху. Краї акуратно підігнути всередину. Наколоти виделкою. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору (20-30 хвилин).
4. Готового пирога дати трохи охолонути (20 хвилин) і акуратно пеевернуть на тарілку. Подавати як теплим, так і холодним. Кажуть, що кулька морозива такого пирога зовсім не зашкодить. Пирога так, а я вирішила, що без нього мені буде хорошо.