Старопольський пряник

Як смачно зробити Старопольський пряник простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Старопольський пряник. У чому його особливість. В тому, що по самому традиційному рецепту тісто має дозрівати в холодильнику 3 тижні, а в деяких рецептах я взагалі знаходила термін 6 тижнів КАРЛ!!! але то перебір, як на мене. Якщо хочеться по швидше, то можна почекати тільки добу, у мене стояв 7 днів і то тому що просто до нього руки не доходили

Інгредієнти

На два пряника 25*11 див.:
🧈125 г вершкового масла
🍯250 р. меду
🥄150 р. цукру
🥛60 мл. молока
🥚2 шт. яйця
🥄500 р. борошна
🥄20 р. суміші спецій для пряників (якщо немає суміші читати в самому кінці)
🥄10 р. соди
🧂1/4 ч. л. солі

Начинка
🍎600-700 р. повила (в оригіналі сливове, у мене було яблучне)

Глазур
🍫130 р. шоколаду молочного або чорного
🧈70 р. вершкового масла

Якщо немає суміші спецій то робимо 🙌🏻 самі:
🥄2 ч. л. кориці
🥄2 ч. л. сухого імбиру
🥄1 ч. л. меленої гвоздики
🥄1 ч. л. духмяного перцю
🥄1 ч. л. меленого кардамону
🥄1 ч. л. мускатного горіха

Старопольський пряник покроковий рецепт

1. В ємності змішати борошно, спеції, сіль, соду. У сотейник покласти мед, вершкове масло, цукор. Нагріти до розчинення цукру. Сильно гріти і кип’ятити не треба. Туди ж додати молоко і яйця (можна холодні). Змішати до об’єднання всіх інгредієнтів. Вилити в борошняну суміш. Змішати щоб не було грудочок. Перекласти тісто в скляну ємність. Накрити плівкою в контакт. Поставити в холодильник від 1 дня до 3х недель.

2. Тісто розділити на дві частини. Поки одну розкатуєте, друга чекає в холодильнику Припылить пергамент (у мене тефлоновий килимок) борошном або крохмалем (у мене крохмаль). Тісто розкачати в прямокутник під розмір деко (у мене 27*37 см). Випікати 160С 15-18 хвилин. Таку ж процедуру провести з 2м шматком тесту. Поки корж гарячий, підрівняти краю. Розрізати на три рівних прямоугольника.

3. Покласти на харчову плівку 1 корж, змастити повидлом, накрити 2м, його теж змастити. Накрити 3м. Верхній корж змастити тонким шаром повидла, бока також змастити Загорнути в плівку, на ніч просочуватися. Розтопити шоколад з маслом на паровій бані або імпульсами в мікрохвильовці. Покрити перник, прикрасити по своєму усмотрению.

Відео рецепт 👇