Київський торт з кремом шарлот

Як зробити Київський торт з кремом шарлот рецепт простий. Я сподіваюся, що все в повному здоров’ї дожили до початку робочого тижня. Розумію, що багатьом хочеться відмотати назад, хоча б до Різдва, але на жаль, плівка крутиться тільки вперед. Тепер вже час стрімко летить назустріч 23 лютого). Ну а я лечу до вас з рецептом торта!

Інгредієнти

Для коржів:
✔160 гр.білка (~4 яйця)
✔0,5 ч. л. лимонного соку або лім.кислоти
✔50 гр.+130 гр.цукру
✔25 гр.борошна
✔150 гр.горіхів обсмажена.(мій улюблений варіант – волоський,фундук,кеш’ю, або хоча б фундук і кешью)

Для крему Шарлот:
✔4 жовтки
✔150 гр.цукру
✔150 гр.молока
✔140 гр.смачного вершкового масла 82.5% (кімн. t)
Додатково: 1.ст.л.какао

Київський торт з кремом шарлот покроковий рецепт

1. акуратно Відокремлюємо білки від жовтків, білки виливаємо в суху і чисту чашу, жовтки – в сотейник, вони знадобляться для крему. Розігріваємо духовку до 130 градусів (верх-низ). Горіхи подрібнюємо в блендері, але не занадто дрібно, нам потрібна не горіхова борошно, а мелені горіхи. Починаємо збивати білки з лимонним соком або кислотою. Поступово додаємо цукор (50 гр.). Збиваємо до м’яких пиков.
2. Горіхи змішуємо з борошном і цукром (130 гр.), додаємо цю суміш в меренгу, лопаткою акуратно перемішуємо (недовго), зберігаючи легкість. Розкладаємо тісто порівну на 2 кільця 17 см (якщо їх немає, можна намалювати на пергаменті кола і просто ложкою розподілити тісто). Випікати 1,5-2 години. Вони повинні бути кремового кольору. Для крему з’єднати всі інгредієнти, крім масла, поставити на середній вогонь і варити, помішуючи, до загутения.
3. Буде приблизно як згущене молоко по консистенції. Остудити до кімнатної температури. Збити м’яке масло пару хвилин до пишноти. Потім продовжити збивати, додаючи по 1-2 ст. л. заварний маси. Крем повинен вийти пишним і відмінно тримати форму. За бажанням можна додати трохи коньяку👌

4. Відкласти половину крему, додати в неї ложку какао (я в цей раз не робила, але точно так смачніше). Світлим кремом змастити перший корж, накрити другим, змастити верх і боки шоколадним кремом. Можна прикрасити меленими горішками. Іноді я пишу зверху шоколадом «Київський» і прикрашаю кремовими рюшами. Але зараз було не до того)) Прибрати в холодильник хоча б на 3 години.

Відео рецепт 👇