шоколадний Торт Наполеон з кремом із згущеного молока

Шикарний ХРУСТКИЙ шоколадний Торт Наполеон з кремом зі згущеного молока з дуже смачним олійно-заварним кремом! Коржі залишаються з таким кремом саме хрусткими, не розмокають! Шоколадні, ароматні і розсипчасто-хрусткі, кайф 🔥 А крем я використовувала наш улюблений сімейний, він і не рідкий заварний і не жирний чисто масляний, він дуже смачний 👌😍

Інгредієнти

на торт 22 см

Для коржів:
600 р. борошна
50 г какао – порошку
375 р. злив масла
15 мл 9% оцту
1/4 год л солі
1.5 яйця (одне яйце і ще половинка)
255 мл холод води

Для крему:
360 г слив масла
360 г згущеного молока (банку)
2 яйця
600 мл молока
90 г цукру
3 ст л борошна

шоколадний Торт Наполеон з кремом із згущеного молока покроковий рецепт

1. В чашу міксера (якщо готуєте без планетар міксера -робіть в глибокій чаші) висипати борошно з какао, перемішати. ⠀ До борошна додати размягчен масло, нарізане на кубики, міксером (або руками ) зробити шоко крихту. ⠀ В чаші з’єднати воду, яйце, оцет, сіль. ⠀ Включити міксер на невелику швидкість (або робіть це в чаші або на столі руками) і до шоко крихті частинами додавати рідку масу, замісити м’яке, ніжне, трохи липнущего до рук тісто. ⠀
2. Тісто викласти на присып борошном тарілку, накрити плівкою і відправити в холод на 1-2 год до охолодження. ⠀ Розкачувати тісто краще на присипаному борошном пергаменті, через 2 аркуші пергаменту, потім верхній пергамент акуратно зняти, вирізати коло потрібного діаметру, краю не прибирати, випікати з ними, вони підуть на крихту. Корж проткнути вилкой.
3. Відразу після того, як розкатали і вирізали круг не випікати! Дати полежати на столі пару хв. ⠀ Випікати коржі при 200 С 10 хв. ⠀ Крем. Молоко з цукром довести до кипіння. Яйця перемішати з борошном. У чашу з яйцями налити трохи гарячого молока, перемішати, вилити всю суміш у молоко, постійно помішуючи довести до кипіння, охолодити при кімнат тем-ре.

4. Розм’якшене злив масло збити зі згущеним молоком, частинами ввести заварний крем, все разом збити. Збирати торт у кільці для складання тортів, простелив боки ацетатний або харчовою плівкою. Зібрати торт і відправити в холод на ніч. Зняти кільце і плівку, обсипати верх і боки торта крихтою. Крихту зробити з обрізків, подрібнивши їх руками.