Домашній зефір зефір з цукру своїми руками

Якщо ваші діти люблять маршмелоу, вистачить купувати магазинну хімію 🙏🏽 Готуйте його самі, тому що це дуже просто і швидко. І так, чудово можна збити і звичайним ручним міксером 👌 Як зробити Домашній зефір зефір з цукру своїми руками рецепт простий.

Інгредієнти

20 гр желатину (у мене порошковий швидкорозчинний від dr.oetker (синя упаковка) Якщо ж у вас інший желатин, то дивіться по інструкції )
100 мл води

Для сиропу:
400 гр цукру
100 мл холодної води
щіпка ваніліну
2-3 краплі лимонного соку

Для обвалювання: по 2 ст ложки кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри, але я завжди використовую тільки пудру.

Домашній зефір зефір з цукру своїми руками покроковий рецепт

1. Заливаємо желатин водою і чекаємо 5 хвилин. У сотейнику змішати інгредієнти для сиропу і Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Як тільки закипає сироп, зменшуємо вогонь. Розігріваємо желатин в мікрохвильовій печі або на плиті (на водяній бані) -важливо просто розплавити, але ні в якому разі не доводити до кипіння, інакше він втратить свої свойства.

2. І починаємо збивати міксером желатин. Сироп після кипіння, Варимо рівно одну хвилину, потім тоненькою цівкою Додаємо гарячий сироп до желатину продовжуючи збивати на максимальних обертах. В перші 2-3 хвилини вам здасться що нічого не відбувається, але потім маса на очах стає пишною і белой.

3. За бажанням. Додаємо харчовий барвник, і Заливаємо у форму, застелену харчовими пакетом (плівкою) і змащену рослинним маслом. Розрівнюємо, зверху закриваємо харчовою плівкою, щоб поверхня не обвітрилася і чекаємо 4-5 годин. Я тримаю просто при кімнатній температуре.

4. Потім посипаємо поверхню, на якій будемо нарізати маршмелоу цукровою пудрою, і нарізаємо на квадратики, підсипаю пудрою, щоб вони не липли один до одного. Готуйте на радість і будьте здоровы.

Відео рецепт 👇