Перевернутий пиріг з яблуками і медом

Перевернутий торт з яблуками і медом простий рецепт.

Інгредієнти

🍇3 яблука
🍇150 гр. цукрового піску
🍇226 гр. несолоного вершкового масла
🍇1 склянку меду і ще трохи для прикраси (за бажанням)
🍇¾ склянки сколотин
🍇2 великих яйця
🍇100 гр. фасованого темно-коричневого цукру
🍇1 чайна ложка ванільного екстракту
🍇270 гр. універсальної борошна
🍇2 чайні ложки кошерної солі
🍇1 чайна ложка меленої кориці
🍇1 чайна ложка свеженатертого мускатного горіха
🍇½ чайної ложки розпушувача
🍇½ чайної ложки харчової соди
🍇Збиті вершки для прикраси (за бажанням)

Перевернутий пиріг з яблуками і медом покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть 22-х див. круглу форму з високими бортами пергаментним папером, вирізаної за розміром, і змажте кулінарним спреєм. Вистеліть дно підготовленої форми яблучними часточками. У середній каструлі змішайте цукровий пісок з 3 столовими ложками воды.

2. Готуйте на середньому вогні, струшуючи сковороду по мірі необхідності, поки не утвориться карамель бурштинового кольору, від 6 до 8 хвилин. Відразу ж вилити карамель на яблука рівним шаром. В інший середній каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Готуйте, постійно помішуючи, поки вони не підрум’яняться і не придбають горіховий аромат, від 6 до 8 минут.
3. Налийте розтоплене масло у велику жароміцну миску і дайте трохи охолонути, потім додайте мед, пахту, яйця, коричневий цукор і ваніль до отримання однорідної маси. У середній мисці змішайте борошно, сіль, корицю, мускатний горіх, розпушувач і харчову соду.

4. Додайте сухі інгредієнти до вологим і перемішайте, поки вони не змішаються. Вилийте тісто на карамельні яблука. Випікайте від 1 години до 1 години 10 хвилин, поки верх не стане золотистим, а зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистой.

5. Дайте охолонути у формі протягом 15 хвилин, потім проведіть ножем по краю торта. Покладіть на тарілку форму і переверніть їх разом, потім зніміть форму і зніміть пергамент.