Різдвяний кекс просочений ромом

Як смачно зробити Різдвяний кекс просочений ромом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ну що ж, пропоную вам приготувати одне з найбільш різдвяних страв – п’янкий кекс. П’янить і закохує з одного шматочка, перевірено))

Інгредієнти

350 г сухофруктів
150 г міцного алкоголю

140 г масла вершкового
100 г цукру
2 яйця
200 р борошна
По 1/2 ч. л кориці, імбиру і мускату
Сік і цедра одного апельсина

Різдвяний кекс просочений ромом покроковий рецепт

1. Отже, насамперед потрібно підготувати сухофрукти. Візьміть свої найулюбленіші: курагу, чорнослив, інжир, родзинки, журавлину – краще різних, так смачніше. Сухофрукти необхідно залити міцним алкоголем (віскі, бренді, коньяк, лікер, будь настоянка) і залишити набиратися ароматом протягом декількох днів (або хоча б добу).
2. Перед приготуванням злити через сито алкоголь і додати сухофрукти 40 г борошна від загальної кількості з рецепту. Решту борошно змішати з специями.

3. М’яке вершкове масло збити з цукром, по одному ввести яйця, сухі інгредієнти в кінці сік і цедру апельсина і сухофрукти, перемішати, перекласти у форму для кексу і випікати в розігрітій до 180 гр духовці 45-50 хвилин, повністю остудити, щедро посипати цукровою пудрою. Зазвичай ці кекси замотують у пергамент і зберігають до нового року, але можна і відразу є)