Домашні апельсинові цукати з кірок апельсинів

Як зробити смачні Домашні апельсинові цукати з кірок апельсинів рецепт простий.

Інгредієнти

Тонкокорі апельсини 😙
5-6шт апельсин

Домашні апельсинові цукати з кірок апельсинів покроковий рецепт

1. Помити, зробити 4 надрізу, відокремити м’якоть від шкірки, ☝м’якоть відразу ж з’їсти (це важливо😂) Залити шкірку холодною водою і поставити на вогонь….кип’ятити 5/10 хвилин, щоб вийшла гіркота. Злити воду і залити знову холодною водою АЛЕ тепер додати чайну ложку солі. Довести до кипіння. Хвилини 2 прокип’ятити і знову злити воду. Процедуру з сіллю повторити ще один разочок. Дати воді повністю стекти через дуршлаг.
2. Порізати на смужки 0.5 см У каструлю насипати 2ст.цукру і налити 1ст води плюс лимонна кислота на кінчику ножа…. Проварити до розчинення цукру і тільки потім додати нарізані кірки. Варити до повного випаровування води на середньому огне….
3. Час від часу акуратно помішувати. зцідити залишки сиропу через сито….розкласти на кальку на кілька годин (мені вистачило ночі) потім обваляти кожну цукатинку в цукровій пудрі і вуаля. ваші цукати власного приготування готовы.