Пиріг австрійський штрудель з яблуками, родзинками і вишнею

Традиційний австрійський штрудель – це рулет з тонкого бездріжджового витяжного тіста з яблучної або вишневою начинкою. Я знаю, багато хто любить тільки шарлотку з яблук 🥧 Як приготувати смачний Пиріг австрійський штрудель з яблуками, родзинками і вишнею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Борошно – 250 г
Масло – 50 мл
Сіль – 1/2 ч. л.
Вода – 130 мл

Яблука сільські – близько 1 кг
Родзинки – 50 р
Вишня сушена – 50 г
Горіхи волоські – 50 г
Цукор – 140 г
Кориця – 1/2 ч. л.
Мелений імбир – 1/4 ч. л.
Панірувальні сухарі – 50 р
Вершкове масло – 100 г

Пиріг австрійський штрудель з яблуками, родзинками і вишнею покроковий рецепт

1. Для тіста змішуємо всі інгредієнти і вимішуємо тісто насадкою-гак або руками близько 10 хвилин. Воно повинно стати еластичним і не прилипати до рук. Збираємо в колобок, загортаємо в харчову плівку і даємо відпочити близько 30-40 хвилин в прохолодному місці. ⠀ Починаємо готувати начинку.
2. Яблука ріжемо на кубики. Родзинки і вишню обдаємо окропом. Дрібно рубаємо горіхи. Все змішуємо, посипаємо цукром і спеціями. ⠀ Розігріваємо духовку до 180 градусів. Столу присипаємо борошном, тісто трохи розкочуємо качалкою і розтягуємо акуратно руками. Можна розстелити лляне рушник і розтягувати тісто на ньому. Мені зручніше на дошці і не пергаментним папері. ⠀
3. Витягуємо руками тісто до тих пір, поки крізь нього не буде добре видно. Розтоплюємо вершкове масло і змащуємо їм тісто, присипаємо сухарями і викладайте начинку. Потім, за допомогою рушника або паперу скручуємо штрудель. Випікаємо 45-50 хвилин, кожні 10 хвилин змащуючи маслом поверхность.

Відео рецепт 👇