Тарталетки з меренгою і лимонним курдом

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З’являтися тут, так феєрично. Тарталетки з меренгою і лимонним курдом прекрасно для цього підходять, так і закінчення другої чверті – чим не привід?!
Начебто все знайоме – пісочна основа, ніжний кисло-солодкий курд і хмарка подпеченной меренги – але завжди це так божественно смачно, що зайвий раз нагадати вам не забороняється.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 200 г
Вершкове масло – 100 г
Цукор – 40 г
Яйце – 1 шт.

Лимонний курд:
Жовтки – 46 р
Цукор – 75 г
Масло вершкове – 26 р
Сік лимона – 47 р
Цедра 1 лимона
Щіпка солі

Меренга:
Білки курячі – 80 р
Цукор – 160 г

Тарталетки з меренгою і лимонним курдом покроковий рецепт

1. Почнемо з курда. Для цього жовтки, цукор і нарізане кубиками вершкове масло змішати в сотейнику з товстим дном. Додати лимонний сік, цедру і сіль, перемішати, поставити на вогонь нижче середнього і готувати, помішуючи, поки не загусне, але до кипіння не доводить.
2. Готовий курд перелити в миску, накрити плівкою «в контакт» і остудити в холодильнику. Для тіста змішати борошно, цукор і холодне масло, перетерти пальцями, додати яйце і швидко зібрати тісто в грудку. Прибрати в холод на півгодини, потім розділити на кількість порций.
3. Кожну частину розкачати, викласти у форму, наколоти виделкою і випікати при 190° 10-12 хвилин до зарум’янювання. Остудити. Для меренги збити на середній швидкості білки, поки не з’явиться піна і бульбашки. Тонкою цівкою всипати цукор, продовжуючи збивати. На високій швидкості збити білки до білої, глянсовою, стійкою массы.

4. ЗБІРКА. Тарталетки наповнити курдом, зверху ложкою викласти щедру порцію меренги. Запекти тарталетки при високій температурі в режимі «верх» поки верхівки меренги не зарумянятся.