найсмачніший яблучний пиріг тане в роті

Як зробити найсмачніший яблучний пиріг тане в роті простий рецепт 🥧 Це самий ніжний, повітряний і смачний пиріг, який тане в роті 🤤.

Інгредієнти

Яйця – 4 шт
Сметана – 2 стіл ложки
Цукор – 1 склянка (200 г)
Борошно – 1 склянка (200 г)
Розпушувач – 10 г
Ванілін – 1 пакетик
Яблука – 2-3 шт

найсмачніший яблучний пиріг тане в роті покроковий рецепт

1. Борошно просіваємо через сито. Яйця збиваємо з цукром (для повітряної текстури, краще збивати з допомогою міксера). Додаємо сметану, ванілін, перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем. Акуратно перемішуємо. Тісто готово.

2. Яблука нарізаємо на тоненькі часточки. Додаємо ложку цукру і сік лимона. Перемішуємо. Форму застеляємо пергаментним папером, можна у вигляді «французької сорочки».

3. У форму (у мене 20 см) переливаємо частину тіста. Викладаємо шар яблук, потім іншу частину тіста і знову прикрашаємо яблоками.

4. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇