Ягідні кошички з пісочного тіста з заварним кремом

Такий у нас вересень, ще малина водиться)) Ми сьогодні цілий день на вулиці, погода казкова ☀️привели в порядок город, пересаджували квіти, полуницю… Як зробити дуже смачні Ягідні кошички з пісочного тіста з заварним кремом рецепт простий у дхуовке. Рецепт був минулого літа, напишу для зручності. Всім затишного суботнього вечора!

Інгредієнти

Для тесту:
250 гр борошна
150 гр холодного вершкового масла
60 гр цукрової пудри
2 яйця
2-3 ст ложки крижаної води
Щіпка солі

Для заварного крему:
4 яєчних жовтка
100 гр цукру
2 ст ложки борошна або крохмалю( у мене мука) з борошном мені більше подобається
350 мл молока
05 год л ванілін
Прикраси: фрукти, ягоди

Ягідні кошички з пісочного тіста з заварним кремом покроковий рецепт

1. Розтерти борошно, масло і сіль в крихту. Додати цукрову пудру, яйця, воду, швидко перемішати. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник на 1 час.
2. Крем: жовтки розтерти з цукром і ваніліном до білого, додати борошно, перемішати. Молоко довести практично до кипіння і влити тонкою цівкою в жовткову суміш, перемішати до однородности.
3. Повернути суміш у каструлю і на повільному вогні при постійному помішуванні довести до кипіння, варити до загустіння. Охолоджене тісто розкачати 4 мм, помістити у змащені форми, проколоти дно вилкой.
4. Помістити тарталетки в розігріту духовку 180* на 15 хв до золотистого кольору. Далі повністю охолодити кошики і наповнити кремом, прикрасити фруктами перед подачею, зберігати в холодильнике.