Домашній меренговый рулет з маскарпоне і вершками в духовці

Як зробити смачний домашній меренговый рулет з маскарпоне і вершками в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

яйця – 6 шт.
цукор – 300 г
кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
лимонний сік – 1/2 ч. л.
ваніль – 1/2 ч. л. – за бажанням

Для крему:
вершки 33 % – 250 мл
маскарпоне або сирний сир – 250 мл
цукрова пудра – 60 г
ягоди, у мене лохина і червона смородина
Листя м’яти

Домашній меренговый рулет з маскарпоне і вершками в духовці покроковий рецепт

1. Дістаємо яйця з холодильника, відокремлюємо білки від жовтків. Повільно збиваємо білки до білої піни, поступово додаємо пудру і ваніль, збільшуючи швидкість, і збиваємо до твердих піків. Продовжуємо збивати, додаючи крохмаль і лимонний сік. Викладаємо масу рівним шаром на деко, простеленный силіконовий ковриком.

2. Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах. Корж повинен вийде золотистого кольору з хрусткою скоринкою. Готуємо крем, поки печеться меренга: холодні вершки Збиваємо, додаємо пудру і маскарпоне кімнатної температури. Продовжуємо збивати до м’яких піків. Готуємо крем, поки печеться меренга: холодні вершки Збиваємо, додаємо пудру і маскарпоне кімнатної температуры.

3. Продовжуємо збивати до м’яких піків. Готовий корж дістаємо з духовки, на меренгу кладемо зверху іншою силіконовий килимок або пергамент і перевертаємо, знімаємо перший килимок і даємо охолонути півгодини. Корж змащуємо кремом, трохи залишаємо для прикраси рулету, згортаємо рулетом, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 2-3 часа.

4. Далі прибираємо харчову плівку і прикрашаємо рулет на свій смак. Я прикрасила залишками крему, ягодами чорниці та червоної смородини і листочками м’яти. Десерт виходить шалено смачним, повітряним, ніжним і легким, як хмаринка, обов’язково приготовьте.

Відео рецепт 👇