Ягідна великдень із зеленої гречки і урбеча

Ягідна великдень із зеленої гречки і урбеча рецепт простий.

Інгредієнти

форми Для використовуйте паперові стакани об’ємом 250 мл (інгредієнти розраховані на 2 склянки)

200г зеленої гречки (вага в сухому вигляді)
🟢 100г кокосового урбеча (розтопити на водяній бані) (2 ст. л. залишити для глазурі)
60 мл води
5-6 фініків для солодощі (можна використовувати 1 ст. л. топінамбура або іншого підсолоджувача)
1 ст. л. лимонного соку
Щіпка солі


ОПЦІЙНО:
Жменю родзинок
4 шт — кураги (за бажанням, можна також використовувати інші сухофрукти)
100 г смородини (можна використовувати будь-які ваші улюблені заморожені або свіжі ягоди)

Ягідна великдень із зеленої гречки і урбеча покроковий рецепт

1. Гречку замочити на ніч, промити. (я використовувала пророщену, для цього промиту гречку помістити в чашу, накрити рушником і залишити при кімнатній t на ніч). ⠀
2. В блендер відправити всі інгредієнти з основи. Збити до однорідної маси. ⠀ Я розділила масу на 2 частини: в першу додала смородину і збила, у другу додала дрібно нарізану курагу і перемішала. ⠀
3. В обидві маси ввести родзинки (або інші сухофрукти) і перемішати. ⠀ Розкласти масу по паперовим склянках і відправити в морозилку на 1 годину. ⠀
4. Розрізати акуратно склянку лезом, вилучити великдень, зверху для глазурі полити урбечом, він миттєво схватится.