Пиріг Сльози Ангела з безе і лимоном

Неймовірно смачний і ароматний Пиріг Сльози Ангела з безе і лимоном простий рецепт. Розсипчасте пісочне тісто, ароматна цитрусова начинка з легкою кислинкою у завершенні ніжною і повітряної меренги.

Інгредієнти

Сік і цедра одного лимона;
Цукор-200 р.;
Вершкове масло-25 р.;
Борошно-50 р.;
Яйця-3 шт.;
Сіль

Тісто:
Борошно-115 р.;
Вершкове масло-65 р.;
Сіль;
Холодна вода-2 ст. л.;
Розпушувач-4 р.
Діаметр 20 см

Пиріг Сльози Ангела з безе і лимоном покроковий рецепт

1. Для тіста холодне вершкове масло порізати на маленькі кубики. Борошно, сіль і вершкове масло змішати з допомогою блендера до однорідної крихти. Додати 2 ст. л. холодної води. Зібрати в кому. Замісити тісто, довго не вимішуючи. Залишити на 15 хвилин отдыхать.

2. Розкачати тісто і перенести у форму. Наколоти виделкою і відправити в холодильник на 20-30 хвилин. Застелити пергаментним папером, насипати квасолю. Випікаємо при температурі 180 градусів. Для лимонного шару. відокремлюємо яєчні білки від жовтків. У каструльці товстим дном змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і білків, 1/2 частина сахара.

3. Все ретельно перемішуємо віночків. Варимо до загустіння на повільному вогні. Знімаємо з вогню. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. Трохи остигнула масу виливаємо на основу з тіста. Ставимо випікатися при температурі 180 градусів на 15 минут.

4. Білки збиваємо з дрібкою солі до легкої пивної піни. Поступово всипаємо 1/2 частину цукру і збиваємо до гладкою, глянсовою, стійкої маси. Викладаємо меренгу на остиглий лимонний шар. Ставимо в духовку приблизно на 10 хвилин. Дуже смачний, ніжний пиріг готов.