Бенто торт Медовик маленький зі сметаною

Як приготувати ніжний Бенто торт Медовик маленький зі сметаною рецепт простий, торт тренд 2021 року. Якщо ви ще не чули, загуглите в яндексі, звідки пішло і чому так називається 😇 Бенто торт це такий маленький тортик, вагою 400-500 грам, діаметром 10-15 см, частіше 10. Якщо він бісквітний, то це всього два коржа і начинка. 👌 Зазвичай покриті кольоровим кремом, а мінімальний декор. Найчастіше це квіточки, сердечка з того ж крему, тільки іншого кольору.
Іноді ягідки. Як правило, в середині присутній напис, але це не обов’язково. Особливість оформлення такого тортика в тому, що тут не потрібно добиватися максимальної акуратності або рівного покриття. Навпаки, такий наліт недбалості і хендмейду тільки приветстуется. Упаковується таке маленьке чудо в коробочку з біорозкладаного цукрової тростини, в комплекті йде дерев’яна одноразова ложечка або вилка. Іноді свічка.
В якості підкладки використовується проста пекарська папір. Мені подобається цей тренд, милі маленькі тортики 😊 Зручно перевозити, поставив коробочку в пакет і все. Приємно захопити з собою на кавування з одним в парк, піднести необязывающий подарунок колезі, вчителю, зробити солодкий сюрприз близькій людині 😇 З точки зору кондитера готувати їх не набагато довше, ніж один великий торт.
Звичайно, якщо робити відразу три штуки. Трохи довше доведеться повозитися зі складанням і оформленням, зате який політ для фантазії 👌 Розповісте про своє ставлення? Готували? Хочете? Подобається, не подобається? Багато речі людей, кому цей тренд взагалі не зайшов, якщо це ви, то чому?
Один медовик я декорувала в традиційному стилі бісквітної крихтою. Два інших в стилі бенто. Заздалегідь не продумувала нічого, повністю поклалася на натхнення ❤️ Висота тортиків вийшла 6 см, діаметр 12 з покриттям. Вага в середньому 450 р.

Інгредієнти

На три бенто медовика по 12 див.

Тісто:
3 яйця
150 г меду
100 г масла
100 г цукру
1,5 ч. л. соди
350 г борошна

Для кремчиза на два тортика:
280 г вершкового сиру
40 гр цукрової пудри
40 гр вершків
35% Барвники

Сметанний Крем для прошарку:
400 г сметани 20%
160 г вершків 33%-35%
140 г цукрової пудри
Ваніль

Бенто торт Медовик маленький зі сметаною покроковий рецепт

1. Тісто:
Яйця злегка збити до однорідності. Додати мед, масло, цукор. На водяній бані підігрівати суміш, періодично помішуючи, до моменту, поки яйця, масло і мед не перетворяться в однорідну масу. Зняти з вогню, додати соду. Добре перемішати. Додати частинами муку, кожен раз добре вимішуючи ложкою. Тісто виходить тепле, вогке, липке – так і повинно бути. На деко, застелений пекарської папером, викласти 1/2 частина теста.

2. Розподілити по всій поверхні. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 5-8 хвилин до рум’яного кольору. Готовий корж, поки він ще теплий, акуратно зняти з паперу, кільцем 10-11 см вирізати 5 коржів, з обрізків скласти б коржик. Те ж саме виконати з другою частиною тіста. В результаті у нас вийде цілих 10 коржів і 2 з обрізків. Решта обрізки подрібнити в блендері і використовувати для обсыпки.
3. Сметанний Крем для прошарку:
Вершки збити до щільності. Додати цукрову пудру, ваніль, сметану, збити. Використовувати для прошарку між коржами. ⠀

4. Для кремчиза на два тортика:
Всі інгредієнти для крему збити Розділити на 4 частини, дві великих покриття, 2 маленьких (буквально по 2 ст л) на декор. Пофарбувати, покрити тортики. Зробити декор.

5. Збірка:
На кожен тортик буде 4 коржа, по 2 ст л крему між ними. Залишками крему обмазати боки і верх тортиків. Прибрати для стабілізації на кілька годин на холод. Потім один торт покриваємо подрібненої крихтою з обрізків. Два інших – кольоровим кремчизом.