Домашній вишневий мармелад з агар агаром

Як зробити смачний домашній вишневий мармелад з агар агаром рецепт простий 🍒 у якого є один величезний недолік – він моментально закінчується. Як у мультику: ось він є і його вже немає😆 Відразу попереджаю, це не класичний мармелад на пектині, який потрібно довго уварювати і сушити. І цей мармелад не зберігається, краще його одразу, так само він не підходить для подарунка.
Зате він дуже просто готується, всього три інгредієнти, нескладний процес і виходить дуже смачний 😍👍 В інтернеті зустрічала багато рецептів такого мармеладу тільки з фруктово-ягідного соку або з додаванням води, я проти. З пюрированных ягід виходить дуже насичений смак і відмінна текстура 👌

Інгредієнти

Я робила у формі 15х15 см

Заморожена вишня 400 г 🍒
Цукор 100 р
Агар-агар 10 г

Домашній вишневий мармелад з агар агаром покроковий рецепт

1. повністю розморозити Вишню, залишити з соком, що утворився при розморожуванні і пюрировать. Для однорідності можна протерти через сито.
2. Змішати пюре з цукром і поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, розчинити цукор і дати покипіти 5 хвилин. Зняти пену.
3. Всипати агар-агар, перемішати і варити на середньому вогні ще 3-4 хвилини. Розлити у форми, дати охолонути і поставити в холодильник на 3 години. Готовий мармелад нарізати на кубики.