Штоллен мафіни

Як смачно зробити Штоллен мафіни простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

100 г вершкового олії (50:50 масло і маргарин)
2 яйця
100 г цукру
щіпка солі
200 р борошна
2 ч. л. розпушувача без гірки
150 мл молока
100 г марципанової маси
0,5 ч. л. ванільного ароматизатора
0,5 ч. л. мигдального ароматизатора
50 г рубаних горіхів
50 родзинок
50 г апельсинових цукатів
50 г лимонних цукатів
1 ст. л. рому або коньяку
25 г вершкового масла для змащування
цукрова пудра для посипання

Штоллен мафіни покроковий рецепт

1. До родзинок і цукатам влити ром, перемішати, залишити на годинку. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в пишну світлу масу. Всипати борошно і розпушувач, влити молоко, збити. Змінити віночки на гачки для теста.
2. Додати в миску нарізаний дрібними кубиками марципан, горіхи (я подсушила на сухій сковороді мигдальні пелюстки – хотілося прилаштувати залишок), цукати і родзинки, ароматизатор, розм’якшене масло. Замісити тісто консистенції рідкого кексового.
3. Розкласти тісто з допомогою двох ложок підготовленим формочках. У мене вийшло 15 штук. У форму для кексів я вклала паперові формочки і ще використовувала 3 силиконовые.

4. Випікати штоллен-мафіни в попередньо розігрітій до 180° С духовці 30-35 хвилин до проби на суху лучинку. Гарячі мафіни змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою. Смачно до одуру!!!