Шоколадний пиріг з вишнею в духовці

Як зробити смачний Шоколадний пиріг з вишнею в духовці простий рецепт. Сьогодні у нас продуже смачний шоколадний пиріг з вишнею та шоколадною глазур’ю. Пиріг готується на раз-два, а результат вас приємно здивує. Набір продуктів дуже простий.

Інгредієнти

– яйця – 2 шт⠀
– цукор – 200гр⠀
– молоко – 220гр⠀
– масло рослинне – 100гр⠀
– борошно в/с – 220гр⠀
– какао – 40гр⠀
– сіль – 1/2 ч. л⠀
– сода – 1 ч. л. (без верху)⠀
– оцет 9% – 1 ст. л⠀

Начинка:⠀
– вишня – 350-400гр⠀
– борошно – 1-2 ст. л для обвалювання⠀

Глазур:⠀
– вершки 20% – 150гр⠀
– какао – 4 ст. л (40гр)⠀
– цукор – 100гр⠀
– вершкове масло – 60гр⠀

Шоколадний пиріг з вишнею в духовці покроковий рецепт

1. В чашу міксера додаємо какао, соду, сіль, цукор, молоко, рослинне масло і збиваємо. ⠀ Додаємо 1 ст. л оцту і продолдаем збивати (можна замінити соком лимона). ⠀ Вводимо борошно і все перемішуємо (консистенція виходить негустий сметани). ⠀
2. Беремо форму: на дно наоиваем половину тіста, далі кладемо вишню і щакрываем рештою тестом. ⠀ Випікаємо в розігрітій духовці при 180гр 70-90 хв. ⠀ Готуємо глазур: какао, вершки і цукор перекладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і варимо при постійному помішуванні до загустения.
3. Знімаємо з вогню і вволим вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення масла. ⠀ ⠀ Пиріг охолодити, перевертаємо догори дном і покриваємо глазур’ю (зверху і сбоков).