Лимонно мигдальний тарт пиріг з чорнично-смородиновим конфі

Лимонно мигдальний тарт пиріг з чорнично-смородиновим конфі простий рецепт. Ніжний і приголомшливий тарт. 💣

Інгредієнти

Для кексу:
3 шт. Яйця (З)
Сіль щіпка
260 гр. Цукру
200 гр. Молока
100 гр. Соку лимона
90 гр. Соняшникова олія
Цедра 1 лимона(я не додавала)
250 гр. Борошна
5 гр. Розпушувача
100 гр. Мигдальної муки

🧈 Вершкове масло для змащування форми.

Конфі чорниця+смородина:
250 гр. Ягід (у мене заморожена чорниця зі смородиною)
2 ст. л цукру
Пектин – 3 грама

Для крему:
150 гр. Сирного сиру
80 гр. Вершків 33-35%
50 гр. Цукрової пудри

Лимонно мигдальний тарт пиріг з чорнично-смородиновим конфі покроковий рецепт

1. Для кексу:
Яйця з цукром і сіллю збити до пишної світлої маси хвилин 5. Вливаємо тепле молоко, сік лимона і соняшникову олію. Далі на самій низькій швидкості додаємо просіяне борошно з розпушувачем, мигдалеву борошно і акуратно збиваємо пару секунд до однородности.

2. вливаємо Тісто в змащену маслом форму. Випікаємо в розігрітій духовці до 170С , режим верх низ, приблизно 40-45 хв. (перевіряйте зубочисткою). Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хвилин, а потім перекладаємо на решітку і остуджуємо полностью.

3. Конфі чорниця+смородина:
В сотейнику з товстим дном змішати ягоди, цукор і пектин. Ставимо на вогонь і поступово перемішуючи доводимо до 40С. Пробиваємо блендером і залишаємо охолонути, накривши харчовою плівкою! Виливаємо поверх тарта .

4. Для крему:
Охолоджені вершки і сир поєднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до стійкої пиков.

5. Збираємо як на видео.

Відео рецепт 👇