Мигдальний пиріг з ягодами чорниці

Ягідний пиріг це той, в якому дуже багато ягід. А якщо до цього додати ягодам ніжну пісочну основу, мигдальне тісто з нотками рома і лимона, то вийде чарівний ягідний пиріг, від якого і крихти навряд чи залишаться. Як зробити мигдальний пиріг з ягодами чорниці рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту (на форму 18 см):
120 гр борошна
5 гр розпушувача
100 грам вершкового масла
1 яйце
35 грам цукру
1/4 год л солі
Цедра 1-го лимона

Для начинки:
100 грам цукру
2 яйця
100 грам вершкового масла
1 склянку мигдальної муки
Цедра 1 лимона
1 ст ложка рому (можна без або додати ромову есенцію)
200 грам лохини

Мигдальний пиріг з ягодами лохини покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло порізати кубиками в миску. Додати просіяне борошно, розпушувач і сіль. І пальчиками акуратно перетерти в крихту. В окремій мисці злегка збити яйце з цукром, додати до перетертої крихті і акуратно перемішати лопаткою.

Додати лимонну цедру. У вас вийде досить рідке тісто». Так повинно бути, так як розкочувати його ми не будемо. Беремо форму (у мене діаметр 18 см, висота бортів повинна бути не менше 8 см).

2. Можна взяти роз’ємне кільце або просто кільце. Дно застеляємо пергаментом. Викладаємо тісто і починаємо ложкою розмазувати дно, а потім піднімати тісто ложкою по краях вгору, формуючи бортики. Товщина повинна бути не більше 1 см, висота бортиків 3 див.

Ставимо форму з тестом в холодильник. Готуємо мигдалеву начинку. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром пару хвилин. Не перестаючи збивати додаємо по одному яйця. Добре збиваємо пару хвилин додаємо цедру і мигдалеву муку.

3. Останньої кладемо лохину і акуратно перемішуємо. Дістаємо нашу форму. Викладаємо в середину начинку, розрівнюємо лопаткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Через 30 хвилин після початку випічки, рекомендую закрити вгору пирога фольгою. Готовність перевіряємо зубочисткою в середині. Дістаємо, даємо пирога повністю охолонути. Зверху пиріг можна присипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами.