Інгредієнти
Для тесту (на форму 18 см):
120 гр борошна
5 гр розпушувача
100 грам вершкового масла
1 яйце
35 грам цукру
1/4 год л солі
Цедра 1-го лимона
⠀
Для начинки:
100 грам цукру
2 яйця
100 грам вершкового масла
1 склянку мигдальної муки
Цедра 1 лимона
1 ст ложка рому (можна без або додати ромову есенцію)
200 грам лохини
Мигдальний пиріг з ягодами лохини покроковий рецепт
Додати лимонну цедру. У вас вийде досить рідке тісто». Так повинно бути, так як розкочувати його ми не будемо. Беремо форму (у мене діаметр 18 см, висота бортів повинна бути не менше 8 см).
Ставимо форму з тестом в холодильник. Готуємо мигдалеву начинку. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром пару хвилин. Не перестаючи збивати додаємо по одному яйця. Добре збиваємо пару хвилин додаємо цедру і мигдалеву муку.
Через 30 хвилин після початку випічки, рекомендую закрити вгору пирога фольгою. Готовність перевіряємо зубочисткою в середині. Дістаємо, даємо пирога повністю охолонути. Зверху пиріг можна присипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами.