Булочки, Ватрушки з заварним кремом

Булочки, Ватрушки з заварним кремом простий рецепт. Добрий вечір! Цей рецепт довго лежав в закладках, спочатку спека до нестерпності, потім весь мій час зайняли заготовки на зиму, сьогодні нарешті я приготувала🙌

Інгредієнти

Тісто
360 гр (+;-)
Молоко 100 мл
Кефір 90 мл
Яйце 1 шт + 1 жовток
Масло вершкове 70 г
Сіль 1/4 год л
Цукор 60 гр
Дріжджі 12 г свіжих ( 4 гр сухих)

Заварний крем
Молоко 250 мл
Яйце 1 шт
Цукор 40 гр
Ванільний цукор 5 г
Крохмаль кукурудзяний 10 гр
Борошно-10г

Штрейзель / крихта
Борошно 50 гр
Цукор 25 гр
холодне Масло вершкове 30 гр
Ванільний цукор 1 год л
Холодне вершкове масло розтерти з борошном, цукром, ванільним цукром до стану борошняної крихти

Булочки, Ватрушки з заварним кремом покроковий рецепт

1. Опара: у теплому молоці розчинити дріжджі, 1 год л цукру, 50 гр борошна ( із загальної кількості) поставити в тепле місце, дати піднятися. У мисці збити яйце, жовток, цукор, сіль, додати підійшла опару, кефір, просіяне борошно, розтоплене вершкове масло. Замісити м’яке, еластичне тесто.
2. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, затягнути плівкою, поставити в тепле місце на підйом. Заварний крем: В кухлик налити молоко, поставити на вогонь нагріватися. В окремій мисці збити яйце, додати цукор, борошно, крохмаль, ванільний сахар.
3. Влити в яєчно -борошняну суміш гаряче молоко потроху, постійно помішуючи віночком. Готову суміш назад влити в кухлик, нагріти на середньому вогні, до перших булек, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки і суміш не підгоріла. Готовий крем накрити плівкою в контакт, повністю остудити при кімнатній температуре.
4. Підійшло тісто розділити на 10 рівних частин, кожен шматочок округлити, покласти на деко застелений, накрити плівкою, дати підійти. Далі зробити склянкою поглиблення, попередньо змастивши дно склянки рослинною маслом.
5. Ватрушки змастити збитим яйцем, покласти крем, малину, посипати крихтою. Випікати при 180С приблизно 20 хв до зарумянивания.