Булочки з цукром і корицею на дріжджовому тесті

Як смачно зробити Булочки з цукром і корицею на дріжджовому тесті простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готуйте, радуйте близьких і друзів, а я буду рада отримати ваші відгуки і сердечка.

Інгредієнти

для опари:
250 гр води (можна взяти суміш води і молока)
30 гр цукру
7 гр сухих дріжджів

Тісто
50 гр цукру
3 г солі
1 яйця с1
3 г ваніліну
500 гр борошна
25 гр крохмалю
60 гр рослинної олії

Булочки з цукром і корицею на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. В діжу відміряти теплу рідину (до 40 градусів), цукор, дріжджі. Перемішати, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на 5-7 хвилин до утворення шапочки. До опарі додати цукор, яйце, ванілін, крохмаль, 50 гр рослинного масла і сіль. Добре перемішати до розчинення солі та сахара.
2. Ввести просіяне борошно в 2-3 заходу, кожен раз добре вимішуючи тісто. Після 2 введення борошна і замісу тісто, додати 10 г рослинної олії. Вимішати. Скруглить, перекласти в миску. Накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на +/- 40-60 хвилин подходить.
3. тісто зважити, розділити на 8 рівних частин, +/-120 гр. Кожен шматочок скруглить, дати відпочити 10-15 хвилин. Включити духовку 180 градусів. Режим верх-низ. Кожен шматочок розкачати/розплющити в прямокутний пласт 15 х 18 див. Посипати цукром з корицей.
4. Пласт розрізати на смужки, скласти смужки один на одного. Зробити посередині вздовж надріз, не доходячи до кінця 1 див. Скрутити між собою отримані 2 смуги як канат. Сформовані вироби залишити на 20-30 хвилин подходить.

5. Для отримання глянцю, перед випічкою змастити збитим яйцем, сумішшю жовтка і молока або тільки молока. Випікати в розігрітій духовці +/-15-20 хвилин. Після випічки змастити вироби розтопленим вершковим маслом або сиропом або посипати цукровою пудрой.