Персиковий зефір на агар агарі

ДУЖЕ ПРОСТЫЙ Персиковий зефір на агар агарі рецепт приготування домашній. Готувати зовсім нескладно, а виходить натурально, в міру солодко й дуже смачно 🥰 Обов’язково зберігайте рецепт і готуйте 🤞🏼⠀КБЖВ на 1 повноцінну зефирку ~ 121/1/0/30.

Інгредієнти

ІНГРЕДІЄНТИ (на 14 половинок або 7 повноцінних зефирок):

Для сиропу:
✅ 75 г персикового пюре (~ 200 г персиків)
✅ 140 г цукру
✅ 50 мл води
✅ 5 г агар-агару
✅ помаранчевий барвник (за бажанням)⠀⠀

Для меренги:
✅ 35 г яєчного білка
✅ щіпка лимонної кислоти
✅ 35 г цукру ⠀⠀

Для обсипання:
✅ 5 г кукурудзяного крохмалю
✅ 10 г цукрової пудри ⠀⠀

Персиковий зефір на агар агарі покроковий рецепт

1. Сироп: У персиків робимо надріз і повністю занурюємо в киплячу воду на 30 секунд. Дістаємо, занурюємо в крижану воду і даємо охолонути. Знімаємо шкірку, нарізаємо і пробиваємо блендером до стану пюре. Уварюють до легкої загущення (або можна взяти готове персикове пюре без цукру).

2. До отриманого 75 г пюре додаємо 140 г цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і, помішуючи, тримаємо на плиті 4-5 хвилин. ⠀

3. Як тільки сироп довели до кипіння – до яєчного білку додаємо лимонну кислоту і починаємо збивати на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо 35 г цукру і збиваємо практично до пиков.

4. Продовжуючи збивати, тонкою струйком, вливаємо гарячий сироп (якщо є термометр – температура сиропу повинна бути 104-106 градусів). Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній потужності міксера пару хвилин до густою і щільною массы.
5. Швидко кладемо масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо половинки зефіру на пергамент, як я показую на відео. Залишаємо при кімнатній температурі на кілька годин, а краще на ночь.

6. Збираємо: Поєднуємо 2 половинки зефіру і обсипали сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю. Зберігаємо в закритому контейнері до 2-х недель.

Відео рецепт 👇