Пиріг з абрикосами та персиками в духовці

Як приготувати смачний Пиріг з абрикосами та персиками в духовці рецепт простий. Це мій улюблений літній пиріг! Такий десерт мама завжди пекла на дачі, в російській печі. А подавала зі свіжим медом 🍯

Інгредієнти

Молоко – 300 мл
Дріжджі – 7 р
Цукор – 100 г
Жовтки – 2 шт
Сіль – 1/2 ч. л.
Вершкове масло – 70 г
Борошно – 500 – 550 р

Крохмаль – 2 ст. л.
Жовток і 2 ст. л. молока для змазування.

Абрикоси – 600 – 700 р
Персики – 2 шт
Чорна смородина – 100 г
Цукор – 2-3 ст. л.

Пиріг з абрикосами та персиками в духовці покроковий рецепт

1. Тепле молоко, 2 ложки цукру ( від загальної кількості), пакетик дріжджів і 2 ложки борошна перемішати і залишити на 15 хвилин. ⠀ Потім додати інші інгредієнти. Замісити тісто і дати підійти 1,5 години. ⠀ Тісто, розділити на 2 частини. Розкачати пласт товщиною 1 див Перекласти у форму змащену маслом.

2. Присипати крохмалем (він створює бар’єр між тестом і фруктами, не дає дно пирога просочитися соком), а зверху викласти свіжі абрикоси, персики і смородину. Присипати цукром і крохмалем. ⠀ Накрити другою частиною тіста, обрізати краю і залишити пиріг у теплому місці на 20 хвилин. ⠀

3. Змастити сумішшю жовтка з молоком. ⠀ Випікати при 170 градусах 35-40 хвилин. ⠀ ❗️Готовий пиріг не виймайте з форми до повного охолодження. Інакше сік витече й можна обпектися. ⠀ Із залишків тесту спечіть солодкі білочки або ватрушки. ⠀ Приємного чаювання!

Відео рецепт 👇