Апельсинова чамбелла кекс

Як смачно зробити Апельсинова чамбелла кекс простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Така ароматна! Відмінно підходить для сніданку або перекусу.

Інгредієнти

330 г борошна
3 яйця
170 г цукру
сік 2 великих апельсинів
цедра 1 великого апельсина
80 мл соняшникової олії
1 пакетик розпушувача (~15г)
щіпка солі
ваніль/пакетик ваніліну

Для декору:
100 г білого шоколаду
цедра апельсина

Апельсинова чамбелла кекс покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром, дрібкою солі, ваніллю і тертої цедрою апельсина, поки маса не запіниться і збільшиться в об’ємі. Влити цівкою олію і апельсиновий сок.
2. Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати. Вилити тісто у форму для кексу, попередньо змащену маслом і присипану борошном. Випікати в розігрітій до 170°C духовці (статичний/традиційний режим верх/низ) близько 40 минут.

3. Перевірити шпажкою. Залишити остигати. Розтопити білий шоколад на вольній бані або в мікрохвильовій печі. Змастити їм кекс і прикрасити тертої цедрою апельсина.