Тістечко кошичок з білковим кремом

Як зробити Тістечка кошичок з білковим кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Пісочне тісто:
Борошно 220 р
Вершкове масло 82,5% 115 р
Цукор 60 г
Жовток 2 шт
Сода 1/5 ч. л

Вихід 9-10 кошичків.

Меренга:
Білок 80 р
Цукор 150 г
Вода 50 г
Лимонна кислота 1 г

Яблучний джем або пюре (у мене очищені запечені яблука в мікрохвильовці і пюрированные)

Тістечко кошичок з білковим кремом покроковий рецепт

1. Пісочне тісто:
1. М’яке вершкове масло збити з цукром до пишності, по одному ввести жовток, збити.
2. Борошно перемішати з содою, просіяти.
3. Швидко замісити тісто, скачати в ковбаску і розрізати на шматочки.
4. Розподілити по формах, змащувати нічим не треба. Наколоти виделкою дно. Охолодити протягом 10 хвилин в холодильнику.
5. Випікати при 180° 20-30 минут.

2. Меренга:
1. Білки кімнатної температури збити на середній швидкості міксера до м’яких піків.
2. Зварити сироп з цукру і води.
Довести до 122 градусів.
3. Виливаємо сироп тонкою цівкою під взбивающиеся білки на високій швидкості міксера.
Збивати до стійких піків.
4. Додати лимонну кислоту.

3. В кожну кошичок покласти по 1-2 ч. л. джему або пюре. Прикрасити кремом за допомогою насадки закрита звезда.

Відео рецепт 👇