Як зробити карамельний попкорн на сковороді домашній

Як зробити карамельний попкорн на сковороді в домашніх умовах простий рецепт. Відразу скажу – купувала на вайлдбериз за 221 ₽/1 кг, там купа різного, брала за відгуками (скріншот артикулу дивіться в каруселі), так от вона – кукурудза 🌽, дуже сподобалася. Розкриття зерен майже 100%, так що можу точно рекомендувати цього виробника!

Інгредієнти

жменю зерен
1 ст. л вершкового масла
2 ст. л. рослинного масла

Карамель:
200 гр. цукру
100 мл води
1 ст. л. вершкового масла

Як зробити карамельний попкорн на сковороді домашній покроковий рецепт

1. Розігріваємо сковороду, додаємо масло (вершкове +рослинна), а потім жменю кукурудзяних зерен. Перемішуємо, накриваємо кришкою і чекаємо, періодично струшуючи сковороду з кришкою. Вогонь повинен бути сильний. Коли почнуть лопатися зернятка, знову кілька разів по-струшуйте сковороду.

2. Кришку НЕ ВІДКРИВАТИ, інакше буде просто артобстріл 🤣 кухні! Як тільки перестане кукурудза вибухати – вимикаємо вогонь і скидаємо готовий попкорн в миску. Тепер можна посолити і є, але ми пішли далі! Ми зробили карамель!
3. Карамель:
З початку готуємо місце, куди будемо викладати карамельний попкорн – це пекарська папір. Розстилаємо її на столі. Потім на сковороді з’єднуємо цукор і воду і варимо/смажимо карамель до золотистого/коричневого стану – кому як подобається і під кінець додаємо вершкове масло, перемішуємо і заливаємо цією карамелькою попкорн, перемішуємо ложкой.

4. Робимо це ШВИДКО, акуратно, НЕ ОБОЖГИТЕСЬ!!!). Викладаємо карамелізований попкорн на підготовлену пекарську папір, вона ж пергамент і даємо охолонути, якщо вийде🤣 звичайно! Ну, от якось так! Насолоджуємося!