Вялені сливи в духовці з часником і оливковою олією на зиму

Як смачно зробити В’ялені сливи в духовці з часником і оливковою олією в банках на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо любите в’ялені томати, то вам сто відсотків сподобаються сливи. Дуже пікантна закуска і брускети з ними виходять чудово гарні👌🏼 на святковий стіл буде ідеально, здивуйте своїх гостей однозначно 😉

Інгредієнти

сливи
часник
трави
оливкова олія

В’ялені сливи в духовці з часником і оливковою олією на зиму покроковий рецепт

1. Сливи промиємо, разрежем навпіл, видалимо кісточки і викладемо зверху пергаментним папери на деко. Зверху сливи посолимо і посахарим, все на око. Відправимо наші сливи вялиться в духовку. Потрібно відкрити трохи духову шафу при температурі 70-80 градусів в’ялити приблизно 6 часов.
2. Перевіряйте, вони не повинні бути пересушеними, злегка вологим повинні залишитися. Після сливи скласти в пакет, додати прованські трави ще трохи цукру, добре змішати і завакуумировать пакет на кілька годин. Так сливи краще просочаться специями.

3. Після беремо баночки і складаємо сливи рядами і прокладаємо ряди дрібно рубаним часником. Гарне оливкове масло потрібно розігріти приблизно до 100 градусів і залити сливи щоб вони повністю потонули в нем.

4. Ставимо в холодне місце, нехай стоять просочуються хоча б добу, але краще подовше. Сливи будуть солодко-кислими з пікантним присмаком часнику і прованських трав. Трохи пізніше розповім як з ними зробити фантастичні брускетты.