Дріжджові булочки для бургерів на кефірі

Як смачно зробити Дріжджові булочки для бургерів на кефірі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Такі булочки сподобаються не тільки прихильникам фаст-фуду. М’які, повітряні і легкі – вони чудово замінять хліб під час обіду або вечері.

Інгредієнти

на 7 шт

Кефір 160 мл
Борошно 370 гр
Дріжджі свіжі 12 гр ; сухі 5 гр
Сіль 0,5 год л
Цукор 15 гр
Рослинна олія 40 мл
Яйце 2 шт
Кунжут для обсипання

Дріжджові булочки для бургерів на кефірі покроковий рецепт

1. Опара.. В теплий кефір додаємо дріжджі, цукор 1 год л із загальної кількості, 3 ст л борошна із загальної кількості – перемішуємо, накриваємо плівкою, прибираємо на підйом. У чашу додаємо цукор, сіль, яйця, рослинну олію – перемішуємо. Далі додаємо готову опару і вводимо частинами муку.

2. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Замішуємо тісто, тісто має бути м’яке, еластичне, не липнущее до рук. Тісто округлити, укласти в миску змащену рослинним маслом, накрити плівкою. Прибрати на подъем.
3. Підійшло тісто розділити на однакові шматочки, кожен шматочок округлити в кульку.. розмір за бажанням, я готувала і маленькі і великі по 80-100 гр Викласти заготовки на деко застелений папером для випічки, накрити плівкою, залишити на подъем.

4. Підійшли булочки я змащувала молоком, мені більше подобається матовий колір, хто любить із золотистою скоринкою, тоді можна змастити жовтком + водою. Посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту 180С духовку на 20 хв. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку. Я готувала подвійну порцию..