Міні булочки для бургерів в домашніх умовах

Як зробити міні булочки для бургерів в домашніх умовах рецепт простий в духовці. (або універсальні булочки). ⠀ Так, це дійсно так! Їх можна з’їсти на сніданок з маслом 🧈 і джемом або доповнити паштетом, або порадувати сім’ю і приготувати класні бургери 🍔 без зайвих складнощів. До речі, їх можна герметично упакувати і заморозити, а потім просто розігріти і є, ніби свіжоспечені. 👌🏻☺️ ⠀ Дріжджів у кількості не мало, повірте мені) 😅 Якщо немає сухого молока, воду замінити на суміш молока (бажано ультрапастеризованого) з водою 50/50.

Інгредієнти

(на 10 булочок):

•300 г пшеничного борошна в/с,
•185 г води t 30-32 градуси
•6 г пресованих дріжджів (або 2 г сухих)
•15 г сухого молока
•4 г солі
•20 г цукру
•35 г вершкового масла,

Міні булочки для бургерів в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Пресовані дріжджі розвести у воді (сухі ретельно змішати з борошном). ⠀ Додати до води борошно, сухе молоко, цукор, сіль – почати заміс тіста вручну або міксером. Це займе близько 7-10 хв. При появі ознак еластичності і гладкості тіста, ввести частинами м’яке вершкове масло, повністю вмішуючи його. Прибрати тісто в миску, змащену маслом.
2. Накрити плівкою. Бродіння ~1.5 години при температурі 24-26 градусів. ⠀ Выброженное тісто поділити на шматочки ~55 р. В ідеалі спочатку попередньо округлити заготовки, накрити плівкою, залишити на 10 хв. ⠀ Можна відразу сформувати булочки: розім’яти кульку тесту в коржик, зібрати краю до центру, покласти на стіл швом вниз, округлити, натягуючи поверхню. ⠀

3. Укласти заготовки на деко, застелений пекарської папером. ⠀ Розстойка 60-90 хв при температурі 24-26 градусів. Готові до випічки заготовки стануть повітряними, збільшеними в об’ємі в 2 рази, бринить дихання та мерехтять при невеликому ворушінні їх пальцем. ⠀ Перед випіканням змастити сумішшю жовтка з водою іл молоком, за бажанням присипати кунжутом. ⠀ Піч в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 мин.